Hvordan skifter man elevplads?

← Tilbage

Hvordan

skifter man

elevplads?

I sommeren 2014, da jeg afsluttede mit grundforløb som mediegrafiker, var jeg så heldig at få elevplads hos Object Collectors Item, som er en del af Bestseller, efter de havde søgt en elev til deres kommunikationsafdeling (læs min ansøgning lige her). Den dag i dag havde jeg lavet min ansøgning helt anderledes, men den skilte sig ud blandt de mange ansøgere, og dét er nok grunden til jeg var en af de heldige, som blev kaldt ind til 3 samtaler og vurdering. Hvilket var fucking nervepirrende. Jeg fik stillingen som deres aller første elev i afdelingen, og jeg var så stolt. Hos Object fik jeg meget ansvar, fede opgaver og de sødeste kollegaer. Efter et halvt år blev den grafiske afdeling i Object slået sammen med VILAs, som ligger i samme hus, og på den måde fik jeg nye fede opgaver for både Object og VILA, og endnu flere søde kollegaer. Jeg sad bl.a. med opsætning af mindre kataloger, nyhedsbreve, redigering af billeder og så fik jeg lov til at røre ved lidt digitalt og deres sociale medier. Det er klart at i en så stor virksomhed som Bestseller, hvor der sidder rigtig mange kreative mennesker, så får en elev mange småopgaver, men jeg følte mig alligevel udfordret, og jeg har lært rigtig meget i min tid hos Object og VILA.

I marts 2015 flyttede jeg tilbage til fyn, og pendlede i en periode på et halvt år til Århus, inden jeg, igennem mit portfolio, blev tilbudt en elevplads hos det nystartede design- og strategibureau GLAD, som ligger i Odense. Jeg var meget i tvivl om jeg skulle takke ja til tilbuddet, da jeg elskede at være hos Bestseller, men da det lå tættere på mit hjem, og min familie, valgte jeg at skifte elevplads. GLAD er et mindre bureau, og det vil sige at jeg både får mere ansvar, kundekontakt og det er meget mere bredt med de opgaver jeg får. Jeg kan bl.a. sidde med hjemmesider, kataloger, motion, men også være med ind over kampagner, identiteter og mange andre spændende ting.

Hvis I står og skal skifte elevplads, eller overvejer at gøre det, er der nogle praktiske ting som skal på plads. Der skal bl.a. laves en ophævelse af uddannelsesaftalen med den gamle elevplads, en ny uddannelsesaftale med den nye elevplads, men også en erklæring om delvis gennemført praktikaftale med den gamle elevplads, som fortæller hvor længe du har været der, så du ikke mister den tid. Alle kontrakterne kan findes lige her.